Foto
Inschrijven

Inschrijven & Contact


Weekprogramma
Weekprogramma

Vaste groepen

Korte cursussen:

Wekelijkse groepen:

Inloopactiviteiten:

Aikido

Aikido is inmiddels een bekende sport in het buurthuis geworden. Jeroen geeft al een aantal jaren les en de kinderen en volwassenen zijn super enthousiast.

Aikido is een verdedigingssport, je leert jezelf en je lichaam te beheersen door allerlei technieken, bewegingen en discipline. Door goed te kijken en te luisteren naar de leiding heb je na een paar lessen al door wat de bedoeling is van Aikido. De meester doet iets voor en vervolgens probeer je de bewegingen na te doen. Er wordt goed gelet op techniek en veiligheid. Als je denkt dat je dit leuk vindt mag je twee proeflessen volgen en daarna beslis je of je op Aikido komt. Doe wel makkelijk zittende kleding aan als je een proefles komt volgen.

Docent:       Jhalmar de Vaal

Dag en tijd: woensdag:  1e groep van 18.00 tot 19.00  (leeftijd 6 tot 10 jaar)

                                           2e groep van 19.00 tot 20.00   (leeftijd 10 tot 13 jaar)

                                           3e groep van 20.00 tot 21.15   gevorderde  jeugd

Cursusprijs:      (1e/2e gr.) € 115,- (€ 12,50 per maand)

                             (3e gr.)       € 160,- (€ 17,- per maand)

Ouder/kind groep

Hebt u één of meer kinderen van 0 tot 4 jaar? Vindt u het leuk om samen met uw (klein)kind andere kinderen en (groot)ouders te ontmoeten? Dan is dit iets voor u en uw kind: een ochtend gezellig kletsen met volwassenen en samen spelen met de kinderen. Elke donderdagochtend is er in het buurthuis een ouder/kind groep voor (groot)ouders met hun kind(eren). Aanmelden hoeft niet, kom wanneer u wilt. Speelgoed, papier, lijm, kleurtjes, klei, verf enz. is aanwezig.

Dag en tijd: donderdag van 9.30 tot 11.15 uur

Leiding:       Sonja,  Atie en  (Nancy)

Kosten:        € 1,50 per keer (incl. koffie, thee, limonade en materiaal)

Kookgroepen

Koken! Bakken! En daarna alles zelf proeven en thuis laten zien hoe lekker je het gemaakt hebt. De kookgroepen zijn erg populair. De heerlijkste bak- en kookluchtjes ruik je elke keer weer in het buurthuis. Lekkere gerechten leer je stap voor stap maken. Je leert snijden, wegen, bakken en koken. Je mag een bakje meenemen om je eigengemaakte gerechten mee naar huis te nemen. De oudsten kinderen maken natuurlijk meer uitgebreidere gerechten dan de jongste kinderen. Van de recepten maak je een kookboek, zodat je het thuis nog eens kan maken (of het aan je moeder kan leren). Je kunt je aanmelden voor een korte cursus via de inschrijfformulieren die je op school krijgt.

maandag van 15.45 tot 17.00 uur

woensdag van 15.30 tot 17.00 uur

donderdag van 15.45 tot 17.00 uur

Leiding:       Ankie, Jan,  Jolanda, Silvia, Nila, Chantal

Kosten:        gratis

Kleuterkubus

De kleuterkubus is een soort kleuter instuif!

Kleuters mogen komen als ze zin hebben, dus vooraf inschrijven is niet nodig. Wel moeten de kleuters om half twee binnen zijn en blijven ze tot drie uur. De kleuters kunnen veel vrij spelen in de ontmoetingsruimte, in de grote zaal of bij mooi weer buiten. Op de kleuterkubus gebeurt altijd iets leuks, creatiefs of spannends, maar net wat de kleuters willen. Soms werken we met een thema bv sprookjes, de politie, de brandweer, eten of dieren. Kortom: een echt kleuteravontuur!

Voor:           groep 1 en 2

Dag en tijd: wo. van 13.30 tot 15.00

Leiding:       Dicta 

Kosten:        gratis

De Uurtjes

Na schooltijd op maandag- en donderdagmiddag staat de deur van het Buurthuis open voor kinderen van de basisschool. Misschien ga je om kwart voor vier meedoen met een groep? Dan kan je ook vast binnen komen en nog even spelen. Iedereen is welkom! Heb je zin om andere kinderen te zien, te knutselen of spelen? Ook dan ben je welkom. Allerlei speelgoed, de spelcomputer, de voetbaltafel, knutselspullen en speelgoed voor buiten staan voor je klaar. Rond vier uur krijg je iets te drinken. Snoep is te koop. Je mag vanaf kwart over drie tot vijf uur komen en gaan wanneer je wilt. Wil je eerder weg dan kan dat, want het is een “inloop activiteit.

Tijdens het Uurtje kan je je aanmelden voor het internetcafé (zie hier onder).

Voor:           groep 1 t/m 8

Dag en tijd: ma. en do. van 15.15 tot 17.00

Leiding:       Michelle, Silvia en Latoyah

Kosten:        gratis   

Instuif

De instuif is al jaren een groot succes! Zit je in groep 3-4-5-6 van de basisschool? Doe dan met ons mee. Elke week heeft de leiding weer een ander idee: knutselen, bakken, kleien, schilderen, zagen of bingo spelen. Er zijn veel nieuwe spullen om iets mee te maken. En wat je gemaakt hebt, mag je om drie uur mee naar huis nemen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden, maar .….. kom wel op tijd!

Voor:           groep 3-4-5-6-7-8 

Dag en tijd: wo. van 13.30 tot 15.00  

Leiding:       Rieta, Marleen, Silvia, Ankie

Kosten:        gratis 


 Internetcafé voor kinderen


Het internetcafé is op de eerste verdieping in het Buurthuis. Hier staan zeven computers waar kinderen tijdens “het Uurtje” mogen computeren. Onder leiding kan je daar een half uur surfen op het internet, spelletjes spelen, muziekclips bekijken en beluisteren, chatten; wat je maar wilt. Het internetcafé is alleen voor kinderen van de basisschool. In de ontmoetingsruimte kan je afspreken hoe laat je naar het internetcafé boven gaat. Hier wacht je ook op je beurt terwijl je tafelvoetbal of een ander spel speelt.

Voor:           groep 1 t/m 8

Dag en tijd:  maandag en donderdag van 15.45 tot 17.00

Kosten:        gratis

Leiding:       Silvia

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Buurthuis Pernis (klik hier) voor leuke foto's van de verschillende activiteiten!