Foto
Inschrijven

Inschrijven & Contact


Weekprogramma
Weekprogramma

Opzoomer mee 

Opzoomer Mee biedt jaarlijks de mogelijkheid om voor een straat- of buurtactiviteit geld beschikbaar te krijgen. Via de buurtvereniging worden meer straten bereikt die op deze manier de budgetten bij elkaar kunnen voegen. Het vergroot de mogelijkheden aanzienlijk.

Via de activiteiten van Opzoomer Mee is Pernis inmiddels een van de meest actieve deelgemeenten van Rotterdam. De campagne voor 2015 start in april. 

Opzoomercampagne 2013 van start

Opzoomer Mee helpt Rotterdammers die samen met de buren aan de slag gaan om straat of buurt schoner, groener, (kind)vriendelijker of socialer te maken. Je kunt een bijdrage van maximaal 175 euro krijgen en ook gratis een keetje lenen met alles voor een speelmiddag, terras, straatdiner of klusdag.

Voorleesweek
350 straten en groepen deden in 2012 mee aan de voorleesweek en velen lazen daarna vaker voor aan kinderen uit de buurt. Leuk om te doen en zeer belangrijk voor de taalontwikkeling van de kids. Doe dit jaar mee aan de voorleesweek (van 12 tot 19 juni) Opzoomer Mee helpt met een voorleesbox (raamposters, boekenbon kinderboek, voorbeelden, tips en verdere faciliteiten als je vaker voorleest).

Help de buren met Nederlands
Tientallen Opzoomerstraten hebben in 2012 conversatiegroepjes op poten gezet om buren te helpen beter Nederlands te spreken. Ook dit jaar biedt Opzoomer Mee de helpende hand als je zo’n conversatiegroepje in je straat wilt starten. Met tips en vergoedingen van eventuele kosten.

Een opzoomerbijdrage aanvragen? 
Download hier het aanmeldformulier.

Meedoen aan de voorleesweek?
Klik hier voor de folder en het aanmeldformulier.

Een keetje bestellen? Meer informatie over conversatiegroepjes?
Bel (010) 213 10 55.

Download de nieuwsbrief van Opzoomer Mee.