Foto
Inschrijven

Inschrijven & Contact


Weekprogramma
Weekprogramma

Ouderen

Hier vindt u een overzicht van alle cursussen van het buurthuis. Klik op de naam van een cursus voor meer informatie. Heeft u interesse in het volgen van een of meerdere cursussen, neemt u dan contact op met het buurthuis.

Creaboth

Iedere woensdagochtend is de creaclub uit Rehoboth in het buurthuis bezig met het maken van poppen, knuffeldieren, breien, haken, wenskaarten maken en nog veel meer. Dit enthousiaste groepje komt wekelijks bij elkaar. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom dus snel kennis maken met dit gezellige en creatieve clubje.

Leiding: mevr. 
Dag en tijd: woensdag van 09.30 tot 11.30 uur.
Contributie: uw kopje koffie of thee en wat materiaal.

Ouderensoos

Op vrijdagmiddag is het een gezellige boel in het buurthuis. De ouderensoos organiseert dan, voor haar leden, wekelijks recreatieve activiteiten. Er is gelegenheid te klaverjassen, biljarten en jokeren. Tevens gaat men twee keer per jaar een dagje uit en er vindt soms een feestmiddag plaats. Er is nog plaats voor nieuwe leden, dus als u interesse heeft kunt u contact opnemen met de secretaris:
Mw. A. van Oort-Leenen, Pastoriedijk 124, 3195 HH Pernis. Tel: 010-4383577. 

Ouderengym

Op maandagochtend is er speciaal voor 55+ers de ouderengym. Deze activiteit is bedoeld voor ouderen die het belangrijk vinden om in een ontspannen sfeer iets aan gymnastiek te doen. U krijgt meer energie, meer uithoudingsvermogen en slaapt beter. De kans op hart en vaatziekten vermindert en u krijgt meer weerstand. Wat is er nu gezelliger dan dit samen met anderen te doen? U wordt begeleid door een erkende fysiotherapeut, dus u bent in goede handen.

Leiding: Geoffrey Brugghe
Dag en tijd: maandag van 11.15 tot 11.45
Contributie: € 5,50 per maand 

Bingo

Eén keer per maand is er een gezellige bingomiddag in het buurthuis. Er zijn leuke prijzen te winnen en er wordt gezorgd voor een drankje en een hapje door onze charmante vrijwilligsters. Gezelligheid kent geen tijd, maar de bingo wel, van 13.30 uur tot 17.00 uur kunt u meedoen. De opbrengst komt ten goede aan de bejaardensoos. Data van de bingo's zijn: 17 februari, 24 maart, 21 april 2015.
Zie ook de activiteitenagenda in de Deelgemeentekrant.

Koersbal

Koersbal wordt georganiseerd in samenwerking met het Havenlicht. Het koersbalmateriaal is in het Havenlicht aanwezig en daar is een enthousiaste groep mensen ermee aan de slag gegaan. Wilt u ook een keer meedoen, dat kan dat. Voor inlichtingen over de tijden kunt u contact opnemen met het Havenlicht, 010-2631888.

Vrij biljarten

Zowel voor de heren als de dames is er gelegenheid om in een ongedwongen sfeer een partijtje te biljarten met wat vrienden of kennissen. Kom gerust eens langs, er is altijd wel iemand waar u een partijtje mee kunt spelen.

Heren: maandag,  woensdag en donderdag van 09.30 uur tot 12.00 uur
Dames: dinsdag van 09.30 tot 12.00 uur
Contributie: € 1,25 per maand

Fitgym 55+

We worden allemaal ouder. Met het ouder worden neemt de lichamelijke veerkracht af. Dit is een gevoel van verminderde conditie of belastbaarheid. Hart- en longfunctie, spierkracht en coordinatie kun je trainen en dus ook verbeteren. Maar daar moet je wel wat voor doen!

Voordelen van  Fitgym 55+: het verbetert uw fitheid; sociale activiteit; u kunt ook met gezondheidsklachten deelnemen, leuke en gevarieerde oefeningen met of zonder materiaal; deskundige begeleiding.

Leiding: Angela Jung Fit Gym Sport

Dag en tijd: dinsdag van 14.15 uur tot 15.15 uur
Contributie: 3 euro per keer
Start: is gestart, er is nog plaats