Foto
Inschrijven

Inschrijven & Contact


Weekprogramma
Weekprogramma

Volwassenen

Hier vindt u een overzicht van alle cursussen van het buurthuis. Heeft u interesse in het volgen van een of meerdere cursussen, neemt u dan contact op met het buurthuis.

Engels (voor gevorderden)

De Engelse les kan in het nieuwe seizoen ook weer gevolgd worden. Is uw woordenschat groter dan 1600 woorden, maar u wilt nog meer leren? Dan is deze cursus iets voor u. Onder deskundige leiding van een
‘native speaker’ wordt u geleerd om Engels te spreken, verstaan, schrijven, lezen, maar vooral ook om de taal te begrijpen. Will you give it a try?
Docent: Sue Foster
Dag en tijd: maandag van 09.30 tot 11.30 uur
Cursusprijs: € 135,-  of € 16,- per maand  (exclusief lesmateriaal). 

 

Damesgym/Fitgym  55+
Dit is een voortzetting van de damesgym, die voorheen door Sportstimulering van S&R werd georganiseerd. Het is een hele gezellige actieve groep dames. Als er bingo wordt gehouden in het buurthuis, doen ze met z'n allen een leuke buitenactiviteit.
Docent: Angela Jung Fit Gym Sport
Dag en tijd: dinsdag van 13.15 tot 14.15 uur/14.15-15.15 uur.
Entree: € 3,-  per keer.

Yoga

Yoga houdt jong! Mensen die yoga beoefenen hebben in hun bloed 41% minder ontstekingsstoffen die in verband worden gebracht met hartaanvallen, beroertes, diabetes type-2, artritis en andere aandoeningen die gereateerd zijn aan ouderdom. Yoga helpt in feite om laconieker om te gaan met stress door evenwicht tussen bewegen en rust, spanning en ontspanning. Yoga werkt door in uw denken, doen en handelen. Door de vaak simpele oefeningen worden alle organen in ons lichaam geactiveerd, ook het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Door een samenspel van ontspannen bewegen, door het corrigeren van lichaamshouding en oefeningen voor de concentratie en ademhaling wordt souplesse bevorderd. Begin vandaag nog! De yogalessen worden deskundig begeleid door Jan Faasen. Oefeningen worden individueel aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de deelnemers.

Docent: Jan Faasen   www.hathayogaclub.nl   www.vyn.nu
Dag en tijd: woensdag van 9.30 tot 10.30 uur; donderdag van 19.15 tot 20.15 uur.
Cursusprijs:
€ 120,- of € 13,- per maand. 

Maatschappelijk Werk

Sinds 1 juli 2013 voert Welzijn Pernis ook het maatschappelijk werk uit voor het dorp. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er geen open spreekuren meer, maar worden clienten doorverwezen via de Vraagwijzer of andere hulpverleners. Vanaf 1 januari 2015 maakt de maatschappelijk werker, Rob van Vliet, deel uit van het wijkteam voor Pernis.  

Teken-schilderles

Wilt u in een ontspannen sfeer leren tekenen en schilderen? Nooit getekend of geschilderd? Of juist wel en wilt u meer leren ? Onder leiding van vakdocent Erik van Staveren gaat u aan de slag. Tijdens de lessen leert u op een creatieve manier diverse teken- en schildertechnieken. U werkt met materialen als houtskool, inkt, (kleur) potlood, krijt en diverse verfsoorten. Voor de eerste lessen is basismateriaal aanwezig. Erik geeft u advies over aan te schaffen materialen. Helaas is de cursus tot en met december vol. U kunt echter wel op een wachtlijst geplaatst worden.
Docent: Erik van Staveren
Dag en tijd: woensdag van 19.30-21.30 uur.
Cursusprijs:  80 euro
 

Aanmelden bij Dicta in Buurthuis Pernis, tel: 010-4161633